آموزش نصب ویندوز ۱۱ از طریق بوت با فلش(تصویری)
قطعاً اکثر افراد به دلیل اینکه ویندوز ۱۱ نسخه جدیدی از سیستم عامل ویندوز میباشد و تغییرات زیادی در آن نسبت به نسخه های قبل وجود داشته است، مشتاق تجربه این رابط کاربری و نصب سیستم عامل ویندوز ۱۱ میباشند؛ در وحله اول باید گفت، ویندوز ۱۱ به دلیل پیش نیاز های سخت گیرانه ای که دارد قابل نصب برای هر نوع سیستم نخواهد بود و بیشتر برای افرادی مناسب است و توصیه میشود که جهت انجام کار های رندرینگ یا ویژه ای مخصوصاً گیمینگ از ویندوز ۱۱ استفاده نمائید!
نصب سیستم عامل ویندوز ۱۱ نسبت به فرآیند نصب ویندوز ۱۰ نیز تغییراتی را در خود داشته است، همچنین تغییرات زیادی در ظاهر خود نسبت به ویندوز ۱۰ دارد، شاید تنها مرحله سخت هنگام نصب ویندوز، بوتیبل کردن و رفتن به بخش بوت ویندوز باشد، در مقاله پیش رو شیوه نصب ویندوز ۱۱ بصورت کامل آموزش داده خواهد شد.
ویندوز ۱۱ دارای تغییرات عمده ای همچون تغییرات ظاهری و رابط کاربری راحت تر از جمله تغییرات گرافیکی نیز بهره میبرد؛ نکته جالب ویندوز ۱۱ در این بخش است که از فناوری هایی مثل DirectStorage و Auto HDR در این نوع از سیستم عامل استفاده شده است که قطعاً تاثیر بسزایی در افزایش سرعت لودینگ خواهند داشت و نوتیفیکیشن ها و دسترسی به تنظیمات سریع نیز محیط سیستم عامل را کاربر پسندتر کرده است❗
در ادامه بصورت تکمیل تری پس از آموزش نصب ویندوز ۱۱ به بررسی ویژگی های آن خواهیم پرداخت…

آموزش نصب ویندوز ۱۱
مهم ترین تغییرات ویندوز ۱۱
با این که اکثر کاربران فکر می کردند که ویندوز ۱۰ آخرین ورژن مایکروسافت است اما ویندوز ۱۱ در ۲۰۲۱ وارد بازار شد. اگر هنوز در مورد تغییر سیستم عامل خود به ویندوز ۱۱ شک دارید، می توانید با خواندن ویژگی های جدید ویندوز ۱۱ تصمیم بگیرید که آیا ارزش دارد نسخه ویندوز خود را ارتقا دهید یا نه.
ظاهر جدید و مدرن
آیکون های موجود در بخش تسک بار کوچکتر شده اند و در وسط آن قرار گرفته اند اما دکمه START همچنان در سمت چپ آیکون ها قرار دارد (شبیه مک). همچنین گوشه های پنجره ها حالت گرد تر دارند که این باعث می شود کاربر احساس واقعی تری را تجربه کند.
اگر روی استارت کلیک کنید، متوجه بزرگ ترین تغییر ظاهری ویندوز ۱۱ خواهید شد. نمایش پنجره استارت در قسمت وسط صفحه نمایش و تغییر چیدمان آیکون برنامه ها در داخل آن از تغییرات ظاهری مهم آن هستند.
آیکون مربوط به بخش آب و هوا در سمت چپ تسک بار قرار گرفته است که وجود این آیکون باعث حفظ تعادل طراحی تسکبار شده است. کلیک روی این بخش، پنجره مربوط به آب و هوا و دمای هفته، وضعیت سهام ها، تقویم و اخبار مهم را باز می کند و در صورت تمایل می توانید ویجت جدیدی به آن اضافه کرده یا کلا آن را غیرفعال کنید. از ویجت های ویندوز ۱۱ می توان به ترافیک، ورزش، عکس ها و سرگرمی اشاره کرد.
امکان مدیریت همزمان چند پنجره جدا در یک دسکتاپ با ویژگی های جدید
اگر به دلایلی نیاز دارید که چند پنجره را به صورت همزمان مدیریت کنید، ویژگی های بهبود یافته Snap Layout و Snap Group این امکان را به شما می دهند که به راحتی پنجره ها را روی مانتیتور خود مدیریت کنید و با تغییر اندازه هر کدام، آنها را گروه بندی کنید.
همانطورکه در شکل هم مشخص است، با کلیک روی بخش مربعی پنجره، ۶ طراح متفاوت ظاهر می شوند که متناسب با نیاز خود می توانید طرح مناسب را انتخاب کنید و پنجره ها را تحت قالب آن باز کنید. هنگام حرکت ماوس روی آیکون های باز موجود در تسک بار، شکل گروهی پنجره ها و پنجره مربوط به خود برنامه ظاهر می شود که هر کدام را که خواستید می توانید انتخاب کنید. با البته با مراجعه به بخش snap window < multitasking می توانید تنظیمات لازم را برای این ویژگی لحاظ کنید.
آپدیت برنامه های پیش فرض ویندوز
برنامه های پیش فرض ویندوز مثل Photos، Media Player و … با نسخه ۱۱ ویندوز آپدیت شده اند و هم از لحاظ طراحی تغییر کرده اند و هم ویژگی های جدیدی به آنها اضافه شده است. تغییرات مربوط به این برنامه ها به صورت زیر هستند:
clock: علاوه بر تغییرات ظاهری، قابلیت جدیدی به اسم Focus Sessions اضافه شده است که به کاربران کمک می کند تا روی کارهای خاص تمرکز کنند. تعیین یک محدوده زمانی مشخص برای انجام یک کار نه تنها تایمر معکوس ایجاد می کند بلکه زمان استراحت را نیز مشخص می کند.
Photos: این برنامه نه تنها برای سازماندهی و ویرایش عکس ها استفاده می شود بلکه با بهره مندی از هوش مصنوعی از قابلیت های تشخیص چهره، ارائه البوم های خودکار و … همراه با نسخه جدید ویندوز ارائه شده است.
Media Player: این برنامه جدید هم موسیقی و هم ویدیو را مدیریت می کند و جایگزین برنامه Groove ویندوز ۱۰ است. این برنامه قادر به کنترل صدای FLAC و ویدیوی ۴K است.
Xbox: توسعه ویژگی های جدید مثل Auto HDR برای ارتقا کیفیت تصویر با دامنه رنگ و عمق بیشتر، DirectStorage برای ذخیره مستقیم داده ها روی کارت گرافیکی جهت دسترسی سریع تر، GamePass به عنوان سرویس اشتراک بازی، باعث شده است که لپ تاپ یا کامپیوتر، پتانسیل لازم برای تبدیل شدن به ابزار سرگرمی را به دست بیاورد.
بخش تنظیمات جدید
بخش تنظیمات ویندوز ۱۱ با نسخه قبلی متفاوت است و طراحی جذاب تر و وجود یک منو ثابت در سمت چپ باعث می شود که دسترسی به تنظیمات بخش های مختلف راحت تر شود و نیازی به کلیک های تو در تو نباشد.
ایجاد چند دسکتاپ با روش ساده تر
با ویندوز ۱۱، پروسه ایجاد و مدیریت چند دسکتاپ راحت تر شده است. به این صورت که توسط آیکون موجود در بخش تسک بار به راحتی می توانید از همان صفحه، دسکتاپ های جدیدی ایجاد کنید و شبیه پنجره های مختلف مرورگر که با نگه داشتن ماوس روی آن می توانید پنجره موردنظر را باز کنید، قرار دادن ماوس روی آیکون دسکتاپ هم چنین عملکردی دارد.
همچنین، با کلیک روی این آیکون، تمام اپلیکیشن های باز در بالای دسکتاپ های باز شده ظاهر می شوند که با دراگ و دراپ می توانید اپلیکیشن موردنظر را در دسکتاپ مناسب قرار دهید.
صداهای جدید برای بخش های مختلف
صداهای مربوط به هشدارها، نوتیفیکیشن ها و … ملایم تر، آرامش بخش تر و کوتاه تر شده است. استفاده از یک سیستم جدید با صداهای لذت بخش می تواند باعث تقویت روحیه شما شود.
نحوه تشخیص سازگاری ویندوز ۱۱ روی کامپیوتر
اگر نصب ویندوز ۱۱ را دارید ولی نمی دانید که این نسخه با سخت افزار سیستم شما سازگار است یا نه، مراحل زیر را دنبال کنید:
فراموش نکنید که برای انجام این کار به برنامه pc health check نیاز دارید پس قبل از هر کاری این برنامه را از اینجا دانلود و نصب کنید.
به بخش جستجو بروید با تایپ pc health check و انتخاب آن از لیست، این برنامه را باز کنید.
روی دکمه check now کلیک کنید و بعد از آن نوتیفیکیشنی ظاهر می شود که سازگاری یا عدم سازگاری سیستم شما با ویندوز ۱۱ را اطلاع می دهد. پیام زیر نشان دهنده این است که سیستم شما مشکلی با نصب ویندوز ۱۱ ندارد.
شرایط لازم برای نصب سیستم عامل ویندوز ۱۱
- نصب نرم افزار Rufus و دانلود ویندوز
- بوتیبل کردن فلش مموری
- شروع نصب ویندوز ۱۱
سیستم مورد نیاز windows 11
- پردازنده: فرکانس ۱ گیگاهرتز یا بیشتر با حداقل ۲ هسته
- رم: ۴ گیگابایت
- حافظه: ۶۴ گیگابایت
- ماژول پلتفرم: پشتیبانی از TPM 2.0
- کارت گرافیک: DirectX 12 یا بالاتر با درایور WDDM 2.0
- اکانت مایکروسافت: در نسخه Home برای تکمیل مراحل اولیه نصب به ارتباط اینترنت و حساب مایکروسافت نیاز خواهید داشت؛
::: به منظور بررسی پشتیبانی سیستم خود از TPM 2.0 یا موارد دیگر، میتوانید از طریق لینک روبرو با نصب نرم افزار: PC Health Checker؛ اقدام کنید❗
توجه: به منظور نصب ویندوز۷ ، ۸ و ۱۰ با فلش؛ بررسی مقالات آموزشی تحت عنوان؛آموزش نصب ویندوز ۷ با فلش تصویری در ۳ مرحله، آموزش نصب سیستم عامل ویندوز ۸ با فلش (تصویری)،نصب ویندوز ۱۰ با فلش؛ خالی از لطف نیست.
ابتدا نیاز است تا یک فلش درایو داشته باشید و فایل iSO اوبونتو را به فلش مورد نظر انتقال دهید تا ویندوز ۱۱ نصب شود!
دانلود فایل نصب ویندوز ۱۱
توجه: به منظور دسترسی به سیستم عامل ویندوز، میتوانید از طریق لینک روبرو جهت دانلود سیستم عامل ویندوز ۱۱ اقدام کنید❗
همچنین میتوانید از طریق لینک روبرو: Download Windows 11؛ به محتوای لینک های مختلف برای دسترسی به ویندوز ۱۱ از طریق وبسایت رسمی مایکروسافت، دسترسی لازم را داشته باشید❗
آموزش بوت کردن فلش برای نصب ویندوز ۱۱
به منظور نصب ویندوز ۱۱ در حالتی که از ویندوز ۷ یا ویندوز ۸ استفاده میکنید، میتوانید با استفاده از روش زیر، فلش خود را بوتیبل کنید؛ پس از اتمام دانلود نرم افزار، آن را اجرا نمائید و بر روی گزینه Accept کلیک کنید:
اکنون، در ادامه پس از انتخاب نسخه ویندوز، مجدداً بر روی گزینه Next کلیک نمائید:
گزینه اول را انتخاب کنید و گزینه Next را انتخاب نمائید تا مراحل دانلود و بارگذاری فایل ISO بر روی فلش درایو مورد نظر شروع شود:
فلش خود را انتخاب کنید و بر روی گزینه Next کلیک نمائید:
با کلیک بر روی گزینه Next، نیاز است تا منتظر بمانید فایل نصب ویندوز دانلود شود و در فلش سیو شود؛ سپس، مراحل نصب را شروع نمائید:
بر روی گزینه Finish کلیک نمائید تا فرآیند مورد نظر تایید شود و خاتمه یابد:
تنظیمات بایوس برای نصب ویندوز ۱۱
میتوانیم به راحتی به بایوس برویم تا بوت لودر فلش مموری را که برای نصب ویندوز استفاده میکنیم، انتخاب کنیم؛ دقت داشته باشید ورود به بایوس در هر سیستم متفاوت میباشد؛ در صورت عدم موفقیت با استفاده از راه های توصیه شده در مقاله، میتوانید از طریق اینترنت جستجو کنید یا از طریق بخش چت آنلاین اطلاع دهید تا روش های مورد نظر جهت ورود به صفحه BIOS سیستم مورد نظر را آموزش دهیم؛
از طریق آدرس روبرو: System/ Recovery / Advanced StartUp، در نهایت کلیک روی گزینه: Restart Now، وارد صفحه Windows Repair شوید و بخش Use A Device را انتخاب کنید تا فلش بویبل شود و صفحه نصب ویندوز لود شود، در ادامه مراحل نصب ویندوز را بررسی خواهیم کرد:
با ورود به صفحه نصب، صفحه ای مشابه با تصویر زیر را مشاهده خواهید نمود، برای شروع نصب نیاز است تا منتظر بمانیم و صفحه اصلی نصب ظاهر شود؛ با ورود به بخش Boot، عبارتی مطابق با بخش زیر برای شما نمایش داده میشود:
Press Any Key To Boot From USB…
عبارت بالا نشان دهنده این است که باید کلید واژه ای را از کیبورد خود کلیک کنید تا صفحه اصلی برای شما نمایش داده شود!
-
مراحل نصب سیستم عامل ویندوز ۱۱
۱. مراحل ابتدایی نصب مطابق با ویندوز ۱۰ خواهد بود، تنها بخش های متفاوت آن اضافه شدن بخش های نصب دوم برای ویندوز ۱۱ میباشد که در ادامه خواهید دید؛ اکنون به منظور نصب ویندوز ۱۱ برای افرادی که قصد دارند در حالت آپدیت آن را نصب کنند و از ویندوز ۱۰ بهره مند هستند، میتوانند از طریق بخش Windows 11 Installation Assistant؛ در صفحه رسمی مایکروسافت، نرم افزار نصب را دانلود کنند و بصورت یک آپدیت رایگان آن را دریافت کنند:
توجه: فایل ISO دانلود شده از سایت Soft98.ir، برای افرادی توصیه میشود که از ویندوز ۸ یا ویندوز ۷ استفاده میکنند❗
۲. اما در مقابل افرادی که قصد دارند بصورت نرم افزار بوتیبل شده در USB، ویندوز ۱۱ را نصب کنند، میتوانند گزینه دوم یعنی Create Windows 11 Installation Media را انتخاب نمایند و با توجه به مراحل گفته شده در بخش قبل، فرآیند نصب را ادامه دهند؛ سپس با رفتن به صفحه نصب از طریق منو بوت، میتوانید مراحل بعدی را شروع کنید؛
نوع نسخه ویندوز ۱۱ را انتخاب نمائید و بر روی گزینه Next کلیک نمائید:
۳. لایسنس را تایید نمائید و مجدداً گزینه Next را انتخاب نمائید:
آموزش نصب ویندوز ۱۱
۴. توجه داشته باشید که با انتخاب گزینه اول، هنگامی که به اینترنت متصل باشید، ویژگی های اضافی ویندوز نیز دانلود میشوند که باعث میشود مدت زمان نصب ویندوز ۱۱ طولانی تر باشد؛ گزینه دوم را انتخاب نموده و ادامه میدهیم❗
۵. درایو مورد نظرمان را انتخاب کرده و سپس روی گزینه Next کلیک خواهیم نمود:
آموزش نصب ویندوز ۱۱
۶. اگر صفحه زیر برای شما نمایان شده است، منتظر بمانید تا فرآیند نصب بصورت خودکار تکمیل شود، ممکن است در طول نصب ویندوز ۱۱، سیستم چند بار مجدداً راه اندازی شود که ایرادی ندارد و امری طبیعی است:

آموزش نصب ویندوز ۱۱
۷. در بخش بعدی زبان مورد نظرمان را انتخاب خواهیم نمود و بر روی گزینه Yes کلیک خواهیم کرد:

آموزش نصب ویندوز ۱۱
۸. اکنون در بخش بعدی نیز، زبان مورد نظر کیبورد خود را انتخاب نموده و بر روی گزینه Yes کلیک خواهیم کرد:

آموزش نصب ویندوز ۱۱
۱۰. اکنون، نام کاربری سیستم مورد نظر خود را وارد کنید و بر روی گزینه Next کلیک کنید:
آموزش نصب ویندوز ۱۱
۱۱. اگر برای استفاده شخصی میخواهید، گزینه اول یعنی Personal Use را انتخاب کنید؛ اما در غیر اینصورت، گزینه دوم مد نظر خواهد بود:

آموزش نصب ویندوز ۱۱
۱۲. اکانت مایکروسافت خود را وارد کنید و بر روی گزینه Next کلیک کنید:

آموزش نصب ویندوز ۱۱
۱۳. رمز ورودی خود را تعیین نمائید، به همین جهت؛ گزینه Create PIN را انتخاب کنید:

آموزش نصب ویندوز ۱۱
۱۴. رمز را با ترکیبی از شماره، حروف برگ و کوچک و نماد ها وارد نمائید و برای تایید رمز بر روی گزینه OK کلیک کنید:

آموزش نصب ویندوز ۱۱
۱۵. اگر از اطلاعات خود بک آپ گرفته اید و هیچ فایلی ندارید، بر روی گزینه دوم یعنی New Device کلیک کرده و گزینه Next را انتخاب خواهیم نمود:

آموزش نصب ویندوز ۱۱
۱۶. تنظیمات شخصی مد نظر خود را تنظیم نمائید و در ادامه بر روی گزینه Next کلیک نمائید:

آموزش نصب ویندوز ۱۱
۱۷. نوع محیط ویندوز خود را بر اساس سلیقه خود تعیین نمائید و بر روی گزینه Accept کلیک کنید:

آموزش نصب ویندوز ۱۱
۱۸. اگر مایلید بک آپ گرفته شده از One Drive را بازیابی کنید؛ گزینه Next را انتخاب کنید:

آموزش نصب ویندوز ۱۱
۱۹. به منظور استفاده از Microsoft Office، بر روی گزینه try for free کلیک نمائید و در غیر اینصورت،

آموزش نصب ویندوز ۱۱
اکنون منتظر بمانید تا سیستم بصورت خودکار مجدداً راه اندازی شود، سپس وارد دسکتاپ ویندوز ۱۱ خواهید شد!